کود دامی برای مزارع، کود دهی مزرعه، کود گاوی، کود گاوی برای مزرعه، کوددهی گندم
کود دامی برای مزارع و باغات یک گزینه عالی برای بهبود وضعیت خاک و حاصلخیزی آن است. چگونه می توان یک کود دهی مناسب و به موقع داشت؟
مزارع و خاک آن ها، دارای مقدار محدودی مواد مغذی است. به همین علت نیاز است تا کوددهی در بازه های زمانی مشخص برای آن انجام گیرد. کود دامی برای مزارع از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند جوابگوی نیاز بسیاری از مشکلات کشاورزی باشد. در این مقاله به بررسی اهمیت کود دهی مزرعه می پردازیم و مزایای استفاده از کود گاوی را ذکر می کنیم.

کود گاوی برای مزرعه
چرا باید کود دامی برای مزارع انجام گیرد؟
هنگامی که کشت و کار در یک خاک حاصلخیز انجام می گیرد، منابع غذایی که در خاک وجود دارند، به مرور زمان کاهش یافته و رو به اتمام می روند. به همین علت است که به مرور زمان، نتیجه کشاورزی چندان مطلوب نخواهد بود. برای رفع این مشکل، کود دهی مزرعه صورت می گیرد. در اصل کود دامی و حیوانی دارای منابعی غنی است که باعث می شوند تا خاک دوباره حاصلخیز شود. استفاده از کود گاوی برای مزرعه به خصوص غلاتی مانند گندم، سرعت رشد، میزان باردهی و اندازه دانه های بار را افزایش می دهد. کود دهی به موقع و اصولی مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاه را فراهم می کند. این کار در نهایت نیز محصولاتی پربار را به کشاورز ارائه می دهد.
مزایای استفاده از کود دامی برای مزارع
کود دامی برای مزارع مزایای زیادی دارد. مهم ترین عاملی که سبب می شود تا کود حیوانی در مزارع مورد استفاده قرار گیرد، افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک است. همچنین مقدار مواد آلی موجود در خاک را افزایش داده و باعث می شود تا رشد گیاهان بیشتر شد.
هنگامی که کود گاوی برای مزرعه مورد استفاده قرار می گیرد، با ترکیبات خاک در هم می آمیزند، بافت خاک نیز اصلاح شده و میزان نگهداشت آب در آن نیز بهبود می یابد. همچنین میزان فعالیت ارگانیسم های زنده در خاک زیاد می شوند. گیاهان و مزارع به این ارگانیسم ها نیاز دارند تا بتوانند رشد بهتری را ایجاد کرده و تنفس خاک را بهتر کنند.
به طور کلی کود دامی برای مزارع باعث افزایش مواد مغذی، افزایش رطوبت، بهبود بافت خاک، بهبود وضعیت ارگانیسم های زنده و جانداران و تنظیم دمای خاک می شود. تمام این موارد هم در رشد بهتر گیاه تأثیر به سزایی خواهند داشت.

بهبود شرایط خاک با کود دهی مزرعه
چه نوع کودی مناسب برای کوددهی است
صرفنظر از کودهای شیمیایی که مزایا و معایب خودشان را دارند، بهتر است تا جای ممکن، کود دهی مزرعه با کود حیوانی مد نظر قرار گیرد تا به محیط زیست نیز آسیبی وارد نشود. کود دامی برای مزارع انواع مختلفی دارند که شامل کود گاوی، کود اسب، کود بزغاله و گوسفند و کود مرغی است. هر کدام از این کودها خصوصیات و مزایای خاص خود را دارند و برای استفاده از آن ها باید نوع مناسب را انتخاب کرد. به عنوان مثال کود گاوی برای مزارع و کوددهی گندم یک گزینه عالی است که باعث می شود تا محصولات با تناژ بالاتر تولید شوند. همچنین کود مرغ به علت نیتروژن و فسفر زیادی که دارد برای مزارع و باغات یک انتخاب خوب محسوب می شود.
روش های مختلف کود دهی مزرعه
کوددهی گندم و مزارع به روش های مختلفی صورت می گیرد. هر چند در گذشته از روش های سنتی و دستی برای کود دهی استفاده می شد؛ اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی ابزار و ماشین آلات به روزتری وارد بازار شده اند که می توان برای کود دهی مزارع با سرعت و کیفیت بیشتر از آن ها استفاده کرد.

کوددهی گندم و مزارع
کوددهی در بازه های زمانی مشخص و رعایت آن
برای مزارعی که فعال هستند و دائم در آن ها کشت انجام می گیرد یا برای باغ ها که درختان از منابع خاک به صورت مستمر بهره می برند، استفاده از کود گاوی و دامی اهمیت بالایی دارد. کود دامی برای مزارع باید در بازه زمانی مشخصی صورت گیرد. معمولاً کود دهی در بهار هر سال و قبل از کشت انجام می گیرد. برخی از گیاهان نیز در زمان خاصی از چرخه رشد خود به کود نیاز دارند. به عنوان مثال کوددهی گندم بهتر است در زمانی انجام گیرد که گندم ها به تازگی شروع به رشد کرده اند و هنوز به اندازه ای بلند نشده اند که کود باعث شکستن ساقه آن ها شود یا به خاک نرسد. اهمیت بالایی که کود دامی برای مزارع و باغات دارد، باعث شده است تا گاهی اوقات دو بازه در هر سال کود دهی مزارع انجام گیرد و نوع کود و میزان آن هم با توجه به محصول و شرایط خاک در نظر گرفته می شود.
↓⇓↓
برای اطلاعات بیشتر با تلفن های
09103218554
02634209120 الی 24
تماس بگیرید