ماشین آلات کشاورزی در دسته ماشین آلاتی هستند که در کشاورزی استفاده می شوند. انواع مختلفی از این تجهیزات شامل ابزار دستی، ابزار برقی، تراکتور، کمباین و ماشین های متعدد دیگر می باشند. مجموعه های متنوعی از تجهیزات در کشاورزی ارگانیک و کشاورزی غیر ارگانیک مورد استفاده قرار می گیرد. به خصوص از زمان ظهور کشاورزی مکانیزه، ماشین آلات کشاورزی بخش مهمی از پروسه تغذیه جهان را بر عهده داشته است. طول عمر معمولی یک ماشین کشاورزی حدود 2000 ساعت است. در حالیکه بسیاری از ماشینها فقط برای چند ساعت در سال استفاده میشوند. هدف طراح باید کمترین هزینه ساخت ماشین باشد. اکثر ماشینهای مزرعهای، عملکردهای مختلفی را در حال حرکت، عمدتاً در زمینهای ناهموار یا هموار انجام میدهند. به عنوان مثال، روتیواتورها، کمباین، کودپاش، کودریز، دروگرهای نقاله عمودی، دروگرهای ریشه و …
شکل1. ماشین آلات کشاورزی ثبت شده در مکانیزاسیون کشاورزی
تفاوت تجهیزات کشاورزی با ماشین آلات کشاورزی:
کشاورزی علم یا عمل زراعت زمین و نگهداری یا پرورش حیوانات برای غذا است. برای اینکه این شیوه ها کارآمد و مولد شوند، تجهیزات یا ابزار خاصی ایجاد شدند. تجهیزات کشاورزی ابزاری هستند که برای انجام وظایف یا اهداف خاص در کشاورزی (کشت زمین های مزرعه و پرورش حیوانات) استفاده می شوند. این ابزارها با به حداقل رساندن نیروی انسانی و محدود کردن خطاها، کمبودهای فیزیکی و اتلاف در کشاورزی ناشی از کار و خستگی انسان، کارایی و بهره وری در کشاورزی را بهبود می بخشد.
تجهیزات کشاورزی با ماشین آلات متفاوت است زیرا تجهیزات کشاورزی چندین قسمت متحرک طراحی شده برای انجام یک کار خاص ندارند و از منابع انرژی اختصاصی خود مانند برق، بخار، گاز یا سوخت هدایت نمی شوند. تجهیزات کشاورزی از نیرویی استفاده میکنند که از یک نهاد دیگر، معمولاً یک تراکتور، به آنها منتقل میشود. طبقه بندی تجهیزات کشاورزی بر اساس وظایفی که در کشاورزی انجام میدهند به طور کلی به هفت دسته کاشتکار، شلر، کاتر، شخم، تیلر، دروگر و سمپاش طبقه بندی می شوند.
کشاورزی:
کشاورزی مدیریت انسانی فرآیندهای جمع آوری و تبدیل انرژی خورشیدی مبتنی بر فتوسنتز است. از نظر تاریخی، در سراسر جهان، تمام عملیات کشاورزی به صورت دستی و با استفاده از ابزار دستی ساده انجام شده است. حتی در حال حاضر مناطق وسیعی از جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین و مناطق محدودی در آسیا وجود دارد که در آن نیروی انسانی کار میکند. هنوز تنها منبع انرژی مورد استفاده در عملیات میدانی نیروی انسانی است.
رشد جمعیت به تدریج باعث کاهش دوره آیش می شود. با افزایش تراکم جمعیت، آیش به طور کامل حذف می شود و سیستم های کشت سالانه پدیدار می شوند. با آب و هوای مناسب و در دسترس بودن آب (از بارندگی و یا آبیاری) این سیستم ها به سیستم های چند کشت تبدیل می شوند.
محدودیت هایی در کار و قابلیت های عملیاتی افرادی که در کشاورزی مشغول هستند وجود دارد.
دلایل عدم استفاده مازاد از نیروی کارگری:
این محدودیتها روی نرخ خروجی انرژی فیزیکی و همچنین تعداد تصمیمهایی است که میتوان با دستکاریهای حاصله اتخاذ کرد. افزایش ورودی نیروی کار به این دلیل اتفاق میافتد که برخی عملیات باید بیشتر و دقیقتر انجام شود، یعنی آمادهسازی زمین و وجینهای هرز و برخی عملیاتهای جدید مانند کود دهی و آبیاری باید انجام شود. در کشورهای صنعتی، تراکتورها و ماشین های خودکششی برای همه عملیات به جز ظریف ترین کارها استفاده می شود. در کشورهای در حال توسعه کشاورزان عموماً از وسایل مکانیکی استفاده می کنند.
ایمنی در ساخت ماشین آلات کشاورزی:
- طراحی مهندسی صحیح ماشین آلات کشاورزی می تواند تعداد حوادث در مزرعه را کاهش دهد.
- اکثر تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی دارای حجم تولید کمتر از 5000 دستگاه در سال هستند که طراحی اقتصادی را از سایر ماشین ها متمایز می کند.
عوامل انسانی در طراحی ماشین آلات کشاورزی:
چندین متغیر محیطی و پارامترهای ماشینی می توانند عملکرد یک فرد را در حین کار با یک دستگاه تحت تاثیر قرار دهند.
طراحی قاب ماشین های کشاورزی:
اسکلت ماشین های مزرعه باید تا حد امکان سبک باشد تا هزینه، فشردگی خاک و قدرت رانش را کاهش دهد، اما به اندازه کافی قوی باشد که در برابر ضربه های ناشی از مزارع ناهموار یا موانع مقاومت کند.
تعریف ماشین آلات کشاورزی:
ماشینآلات کشاورزی و تجهیزات کشاورزی یا ابزار را میتوان به هر نوع ماشینآلات یا ابزاری که میتوان در فرآیند تولید کشاورزی استفاده کرد، تعریف کرد.
ضرورت مکانیزاسیون مزارع
از جمله مهم ترین اهمیتهای مکانیزاسیون مزارع می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش سختی برای نیروی انسانی
- افزایش بهره وری
- بهبود به موقع عملیات کشاورزی مانند کاشت و برداشت
- کاهش تقاضای نیروی کار
مفهوم مکانیزاسیون مزرعه:
مفهوم اصلی مکانیزاسیون مزارع به کارگیری اصول مهندسی و فناوری برای انجام بهتر عملیات کشاورزی و افزایش عملکرد محصول می باشد. این مفهوم شامل توسعه، کاربرد و مدیریت تمام کمک های مکانیکی برای عملیات میدانی، کنترل آب، جابجایی مواد، ذخیره سازی و پردازش می شود. کمک های مکانیکی شامل ابزارهای دستی، ابزارهای کششی حیوانات، پنجه های برقی، تراکتورها، موتورها، موتورهای الکتریکی، پردازش غلات و تجهیزات حمل و نقل می باشد.
پیشرفته ترین فناوری های کشاورزی:
انتظار می رود در چند دهه آینده کشاورزی با استفاده از تراکتورها بدون خستگی یا ربات هایی که کارهای وقت گیر را انجام می دهند متحول شود. اختراع، نوآوری و فروش ماشین آلات کشاورزی عمده در بحبوحه قیمت های ثابت برای برخی محصولات کلیدی مانند ذرت و سویا به سرعت در حال افزایش است. با این حال، نیاز به کنترل هزینه های ورودی مزرعه و افزایش تولید، در نهایت کشاورزان را به سمت استفاده از فناوری های کشاورزی مدرن سوق داده است. پیشبینی میشود که فناوریهای مزرعه فرصتی برای بازار به ارزش بیش از 200 میلیارد دلار برای تامینکنندگان محصولات کشاورزی خواهد بود و تراکتورهای بدون راننده به ارزش 45 میلیارد دلار به تنهایی در بازار خواهند بود.
اتوماسیون در صنعت کشاورزی:
اتوماسیون در صنعت کشاورزی به طور تصاعدی در حال رشد است و تقریباً همه زمینه های کشاورزی به حداقل مداخله فیزیکی انسان نیاز دارند. برخی از کارخانه های لبنی در حال حاضر از دستگاه های شیردوشی روباتیک استفاده می کنند. با استفاده از فناوری موسوم به ربات کاهو، کشاورزان می توانند کاهو را به طور خودکار نازک کنند. همه اینها به دلیل نیروی کار کمیاب و در نتیجه هزینه بالا به دست آمد.
تجهیزات کشاورزی در مقایسه با نیروی انسانی:
تجهیزات کشاورزی، عملکرد بهتری نسبت به نیروی انسانی دارند. رباتهای کشاورزی در حال تسهیل مسیری هستند که هدایت مستقلی که به ماشینآلات کشاورزی بزرگ محدود میشود، نمیتواند انجام دهد. مزیت اصلی ماشین آلات کوچکتر و سبکتر این است که آنها فرسایش خاک را کاهش می دهند و در عین حال فشردگی خاک را افزایش می دهند. این باعث افزایش بسیار زیاد محصول در هر هکتار از مزرعه می شود.
شکل 2. تجهیزات کشاورزی در مقایسه با نیوری انسانی
فرآیند استفاده از ماشین آلات کشاورزی:
تراکتورها و ماشینآلات کشاورزی میتوانند وارداتی یا ساخت داخل باشند و در هر دو مورد مشکلات احتمالی مرتبط با آن وجود دارد. ماشین آلات تولید داخل معمولاً کیفیت پایین و قیمت بالایی دارند. این موضوع به عدم توسعه ماشین الات کشاورزی و تجهیزات کشاورزی اشاره می کند. فرآیند استفاده از ماشین آلات کشاورزی برای مکانیزه کردن کارهای کشاورزی برای افزایش بهره وری کارگران مزرعه است.
نقش مکانیزاسیون در کیفیت عملیات کشاورزی:
مکانیزاسیون موثر به افزایش تولید با به موقع بودن عملیات کشاورزی همراه با کیفیت خوب کمک می کند. انرژی مورد نیاز برای آماده سازی بستر بذر، کشت و برداشت آنقدر زیاد است که نیروی انسانی و جانوری موجود ناکافی است. بنابراین، عملیات کشاورزی به طور جزئی یا گاهی به طور کامل نادیده گرفته می شود و در نتیجه به دلیل رشد ضعیف یا برداشت زودرس یا هر دو، عملکرد پایینی دارد.
به طور کلی، دامنه مکانیزاسیون کشاورزان به دلیل عملکرد پایین در واحد سطح، کمترین درآمد سرانه را دارند. راه برون رفت از این مشکل، مکانیزاسیون مزرعه است.
- معرفی ادوات کشاورزی بهبود یافته در مزارع کوچک که با نیروی حیوانی اداره می شوند.
- معرفی تراکتورهای کوچک، ماشین های تراکتور کش و تیلرهای برقی در زمین های متوسط
معرفی تراکتورها و ماشین آلات بزرگ در زمین های بزرگ کشاورزی:
بین کاربرد فناوری های بهبود یافته و بهره وری زمین همبستگی مثبت وجود دارد. امکانات تعمیر، نگهداری و تعمیرات اساسی تراکتورها و سایر ماشین آلات کشاورزی با گسترش برق روستایی در کشور در حال گسترش است. توسعه ماشینهای سواری پیشرفته میتواند شرایط فعلی را بهبود بخشد، اما آنها نمیتوانند جایگزینی برای ماشینهای کشنده تراکتور باشند.
صنعت ادوات و ماشین آلات کشاورزی (تحقیق و توسعه مکانیزاسیون مزرعه)
-
آماده سازی بستر بذر:
پس از خاک ورزی، کیفیت بستر بذر نقش مهمی در عملکرد محصول دارد. گاهی اوقات استفاده از ادوات خاکورزی ثانویه مطلوب نیست. بنابراین، از ابزارهای آماده سازی بستر بذر برای تهیه خاکدانه های با اندازه مناسب استفاده می شود. برخی از تجهیزات کشاورزی برای آماده سازی بستر بذر که معمولاً در پنجاب مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از کلوخ شکن، کولتیواتور و پلانکر. استفاده از تیلر دوار و هارد دیسکی برای آماده سازی بستر بذر در حال گسترش است.
-
ماشین آلات کاشت و داشت:
پس از کاشت بذر مناسب، جایگاه محصول عمدتاً به عمق کاشت مناسب بستگی دارد زیرا بذرهای کم عمق مستعد حمله پرندگان هستند در حالی که بذر خیلی عمیق ممکن است به دلیل بار زیاد خاک روی بذرها جوانه نزنند. برای عملکرد مناسب هر محصول، جمعیت گیاه و فاصله ردیف به ردیف نقش مهمی ایفا می کند.
به دلیل محدودیت زمانی یا هزینه بالای خاکورزی و آمادهسازی بستر، برخی از کشاورزان بذر را از طریق پخش کشت میکنند که نه جمعیت گیاهی مورد نظر را فراهم میکند و نه عملکرد مناسبی را به همراه دارد.
-
راهکارهای پیشنهادی مکانیزاسیون کشاورزی:
طبق نظر فائو (1997)، یک استراتژی مکانیزاسیون کشاورزی (AMS) باید سیاستی را ایجاد کند که در آن کشاورزان و سایر ذینفعان ممکن است قدرت مزرعه و تجهیزات کشاورزی متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنند. راهبرد پیشنهادی همچنین ممکن است واردات و ساخت داخلی ابزار، تجهیزات و ماشینآلات، تعمیر و نگهداری آنها، برنامههای آموزشی و ترویجی مربوطه، و ارتقای سیستمهای تامین مالی برای خرید برق مزرعه و ماشینآلات و ادوات مربوطه را تسهیل کند.
ماشین آلات کشاورزی تیداپارس
-
ماشین های زراعی و باغی تیداپارس
فعالیت گروه صنعتی تیداپارس در راستای تولید و صنعت ساخت ماشین آلات کشاورزی در بخش های کاشت و داشت به قرار زیر می باشد. کودپاش ها همانطور که از نام آن پیداست کود را در سطح مزرعه پخش می کنند. اکثر عملیات کشاورزی برای کوددهی سریع و یکنواخت به یک کودپاش تراکتوری نیاز دارند. انواع مختلفی از کودپاش ها وجود دارد که عمدتاً بر اساس نوع کود مورد استفاده متفاوت است. برخی از رایج ترین انواع کودپاش های تراکتوری هستند.
- کودپاش 4 تنی تیداپارس: مخزن کود به ظرفیت 4 تن در ابعاد 3/5 متر مکعب، ساختمان کودکار دارای خردکن، سرند، 2 چرخ، گاردان و گیربکس می باشند.
- کودپاش 7 تنی تیداپارس: مخزن کود به ظرفیت 7 تن در ابعاد 6/5 متر مکعب، ساختمان کودکار دارای خردکن، سرند، 4 چرخ، گاردان و گیربکس می باشند.
شکل3. کودپاش پشت تراکتوری تیداپارس
- کودریز صیفی جات: ساختمان کودریز صیفیجات دارای مخزن 4 تنی و دارای 2 چرخ حامل، فاروئر و دریچه ریزش کود می باشد. مکانیزم دستگاه به گونه ای است که همزمان با ایجاد شیار درون زمین دریچه کود عمل ریزش کود را انجام می دهد.
شکل4. کودریز صیفی تیداپارس
- مالچر با مخزن کود: کشیدن مالچ پلاستیکی، نوار آبیاری و ریزش کود همزمان با ایجاد شیار و در نهایت تثبیت مالچ در دو طرف انجام می شود.
شکل 6. نشاکار مزرعه تیداپارس
نتیجه گیری:
ماشینآلات مزرعه به ابزارهای دستی، وسایلی که توسط حیوانات کشیده میشوند و تجهیزاتی که برای انجام عملیاتهای مختلف مزرعهای در تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، اطلاق میشود. برای اینکه یک ماشین کار کند، باید یک ورودی کار فیزیکی توسط یک منبع نیرو ارائه شود: نیروی انسانی، حیوانی یا مکانیکی. قدرت حیوانات در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی اهمیت زیادی دارد. استفاده از ماشین آلات کشاورزی کمک می کند تا به موقع بودن عملیات مزرعه و استفاده کارآمد از نهاده هایی مانند بذر، کود، مواد شیمیایی و آب آبیاری افزایش یابد. بهره وری زمین و نیروی کار با استفاده از ماشین آلات کشاورزی نیز باعث کاهش سختی در مزرعه می شود.
↓⇓↓
برای اطلاعات بیشتر با تلفن های
09103218554
02634209120 الی 24
تماس بگیرید