مقالات

ماشین ها و تجهیزات گلخانه ای

ماشین ها و تجهیزات گلخانه ای:

تجهیزات گلخانه ای و ماشین ها در مصرف سوخت و انرژی کارگری در گلخانه های جهان مورد بررسی و پیشرفت قرار گرفته است. تجهیزات گلخانه بسته به مدل، اندازه دستگاه و توان برق مورد نیاز، کار پیشنهادی را برای تکمیل هر عملیات در تمام مناطق کشاورزی جهان پیش بینی می کند.

کشت هیدروپونیک (Hydroponic Culture):

کشت بدون خاک (Soilless Culture) روشی برای رشد گیاهان در هر محیطی غیر از خاک است. تکنیک‌های سیستم هیدروپونیک در گلخانه ها کارایی استفاده از آب و مواد مغذی را به حداکثر می‌رسانند. واژه‌ی فرانسوی هیدروپونیک (Hydroponic) از دو واژه‌ی یونانی  Hydro به معنای «آب» و Ponos به معنی «کار یا کاشت »گرفته شده است.

 

کشت بدون خاک:

تولید بدون خاک روشی برای رشد گیاهان است که بسیاری از عملکردهای خاک را با حمایت فیزیکی گیاه و در عین حال ریشه زایی انجام می دهد. محیطی که دسترسی به سطوح بهینه آب و مواد مغذی را فراهم می کند.

تولید بدون خاک می تواند در شن و ماسه طبیعی، پیت ماس، پوسته نارگیل و همچنین مواد ساخته شده از سنگ یا مواد معدنی از طریق فرآیندهای صنعتی (پرلیت، ورمیکولیت، پشم سنگ) صورت گیرد. در بسیاری از مکان ها، مواد موجود محلی مانند پوست درخت کاج کمپوست شده، پوست برنج و سایر محصولات در کشت بدون خاک استفاده می شود.

 

soilless culture:

کشت بدون خاک همچنین می تواند شامل ریشه هایی باشد که در بستر رشد نمی کنند. در این سیستم‌های مبتنی بر محلول، مواد مغذی در آب حل می‌شوند و ریشه‌های گیاه مستقیماً در محلول غذایی غوطه‌ور می‌شوند. تولید بدون خاک و کنترل های دقیق محیطی اغلب با هم در محیط های تجاری استفاده می شود. می توان تولید گیاه را با ترکیب شرایط بهینه ریشه زایی از طریق کشت بدون خاک و شرایط محیطی بهینه “در سطح زمین” به حداکثر رساند.

شکل1. کشت هیدروپونیک (Hydroponic Culture)

 

تجهیزات گلخانه هیدروپونیک:

تجهیزات گلخانه ای هیدروپونیک یک اصطلاح بسیار وسیع است که شامل هر دستگاه و ابزاری است که در گلخانه و به منظور فراهم نمودن شرایط بهینه کار کارگری، مراقبت و پرورش گیاهان کشت شده می باشد. دستگاه کشت بذر، تولید نشای پیوندی توسط ربات پیوندزن، دستگاه گره زن گل های شاخه بریده و سبزی، انواع دستگاه های گلدان پرکن و کیسه – گروبگ پرکن خاک (کوکوپیت، پرلیت و …)، سیستم های گرمایش و سرمایشی، آبیاری و … و همچنین مواردی مانند گلدان، بسترهای کشت، کودهای دامی و شیمیایی همگی در لیست تجهیزات گلخانه قرار می گیرند.

 

تجهیزات گلخانه تیداپارس برای کشت بذر و پیوند نشاء:

  • دستگاه بذرکار سینی نشا
  • ربات پیوندزن نشا

 

تجهیزات گلخانه مورد نیاز برای سیستم آبیاری:

  • بوم آبیاری
  • رطوبت ساز
  • مه ساز التراسونیک

 

تجهیزات گلخانه های گل و گیاهان زینتی:

  • گلدان پرکن اتوماتیک
  • خاک پرکن نهالستان
  • پرکن کمپوست
  • گروبگ پرکن
  • باندلینگ یا دستگاه گره زن گل و سبزی

 

تولید نشا-ادوات و تجهیزات گلخانه ای:

مهمترین فرایندهایی که در گلخانه های هیدروپونیک سراسر کشور توسط نیروی کارگری انجام می شود تولید نشاء به صورت معمول و پیوندی می باشد. گروه طراحی تجهیزات گلخانه ای در این زمینه به طراحی و ساخت دستگاه بذرکار سینی نشا (بانک نشا) و ربات پیوند زن نشا پرداخته است. که در زیر به توضیح آن ها می پردازیم:

 

شکل2.نشا – کشت هیدروپونیک (Hydroponic Culture)

 

دستگاه اتوماتیک نشاء سبزیجات- بذرکارسینی نشاء تیداپارس:

تولید نشاء مهمترین بخش مربوط به تجهیزات گلخانه ای در گلخانه های هیدروپونیک می باشد. عملکرد بذرکارسینی نشاء تیداپارس به صورت اتوماتیک بوده و از دو درام روتاری برای ایجاد حفره و کاشت بذر در مرکز سلول های سینی نشاء با عمق کشت قابل تنظیم تشکیل شده است. واحد بذرکار با داشتن بیشینه سرعت در مقایسه با سایر تولیدات داخلی، بالاترین راندمان (هر ساعت معادل 26 نیروی انسانی در 8 ساعت کاری) را به خود اختصاص داده است.

شکل 3. بذرکارسینی نشا تیداپارس

دستگاه پرکن سینی نشا:

دستگاه پرکن سینی بذر تیداپارس، به صورت اتوماتیک و مخصوص افزایش دقت و سرعت پر کردن سینی های نشا از بستر کشت مورد نظر است. دستگاه پرکن سینی بذر به راحتی در انواع سینی و برای پرکردن انواع بستر کشت از جمله کوکوپیت و پرلیت مورد

استفاده می باشد.

 

شکل 4. دستگاه پرکن سینی نشا

 

کاشت 1200 تا 3600 سینی در ساعت- واحد کارنده:

واحد کارنده در خط بذرکار سینی نشا مجهز به درام سوراخ زن و درام کشت روتاری (دارای دو تک کن پنوماتیک) است که در مقابل سیستم های سوزنی از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است. عملکرد واحد کارنده تیداپارس کاشت 1200 تا 3600 سینی در هر ساعت (بسته به نوع سینی) است و قابلیت کاشت بذور پلیت (روکش دار و بدون روکش) را دارد.

 

شکل5. واحد کارنده

پوشاننده ثانویه بذر:

سینی های کشت شده پس از عبور از مرحله واکاری احتمالی، از واحد پوشاننده ثانویه عبور می کند و خاک پوششی روی سینی ها ریخته می شود. خاک پوششی در این مرحله کمتر از بستر کشت اولیه و با رطوبت بسیار کم روی بذر را پوشش می دهد. واحد خاک پوشاننده از طریق یک نوار نقاله به آرامی و به صورت اتوماتیک سینی ها را پوشش می دهد.

 

شکل6. پوشاننده ثانویه بذر تیداپارس

 

آبیاری سینی نشا در دستگاه بذرریز چگونه است؟

در این واحد، آبیاری با فشار پایین و به آرامی انجام می شود. آبیاری سینی ها به گونه ای است که هیچ گونه فشار روی حفره ها وارد نمی شود و در محل کشت بذرها هیچ گونه تغییری ایجاد نمی شود.

 

شکل7. آبیاری سینی نشاء

دسته کن سینی نشا:

در واحد دسته کن سینی تیداپارس سینی های کشت شده پس از طی مرحله کشت و آبیاری، به صورت دسته های آماده برای انتقال، روی هم قرار می گیرند. سینی های کشت شده به صورت آماده و برای انتقال به خزانه و سالن های نشا در اختیار اپراتور قرار می گیرد.

 

شکل8. واحد دسته کن سینی

ربات پیوند نشا تیداپارس:

 

ربات پیوند زن نشاء یکی از کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای در تولید نشای پیوندی می باشد. ماشین پیوند نشا برای برش انواع نشای سبزی و صیفی (خیار، گوجه، بادنجان، فلفل، ملون ها و …) با ضخامت ساقه 1/2 تا 3/5 میلیمتر مناسب می باشد. هر سیکل پیوند نشا، تنها با یک اپراتور در مدت زمان  15- 10 ثانیه انجام می شود.

 

روش کار ربات پیوند نشا:

با هر پدال در ماشین پیوندزن نشا یک برش صورت گرفته و واحد اتصال پایه وپیوندک به یکدیگر ایجاد می شود. راندمان این ربات به گونه ای است که 360 تا 400 نشای پیوندی در هر ساعت تولید می نماید. از انجایی که  استریل کردن تیغه های برشی در عملیات پیوند ضرورری می باشد در هر برش در واحد پایه و پیوندک، به طور اتوماتیک ماده ضدعفونی کننده مورد نظر روی واحد تیغه های برش اسپری شده و تیغ ها برای برش بعدی کاملا استریل می شوند.

شکل9. ربات پیوند زن نشا

 

سیستم آبیاری گلخانه- بوم آبیاری تیداپارس:

سیستم آبیاری در گلخانه های هیدروپونیک به یک امر حساس تبدیل شده است و نیاز به کنترل بیشتری دارد. مناسب ترین روش آبیاری در گلخانه ها استفاده از بوم آبیاری است. بوم آبیاری تیداپارس کاملا اتوماتیک است. حذف راهروهای غیرضروری و افزایش فضای مفید باعث افزایش ظرفیت تولید در گلخانه می شود. از مزایای مهم بوم آبیاری تیداپارس امکان ساخت با ارتفاع قابل تنظیم و محلول پاشی کود و سم به صورت یکنواخت در گلخانه می باشد.

 

شکل10. بوم آبیاری اتوماتیک

 

سیستم خنک سازی گلخانه- رطوبت ساز و مه ساز تیداپارس:

دستگاه رطوبت ساز و مه پاش از کاربردی ترین تجهیزات ایجاد رطوبت در  گلخانه ها می باشند. خنک سازی محیط، ایجاد رطوبت، کنترل آفات و گرد و غبار و بوی بد از عملکرد این دستگاه ها می باشند. مه ساز اولتراسونیک  با ظرفیت 7 لیتر بر ساعت، مساحت پوششی150 مترمربع و برد پاشش 12 متر از دیگر تولیدات مکانیزه گروه صنعتی تیداپارس می باشد.

 

ویژگی های رطوبت ساز تیداپارس:

  •  محلول پاشی آب، کود و سم
  •  یونیزه کردن آب
  • موتور پرقدرت
  • کیفیت بالای قطعات
  • بدون ایجاد هیچ نشتی
  • مجهز به تایمر و کنترلر رطوبت

شکل 11. رطوبت ساز تیداپارس

 

سیستم رطوبت ساز سالن پرورش قارچ و دامپروری- مه ساز التراسونیک 

  • متناسب با فضای گلخانه ها، سالن های پرورش قارچ و …
  • تولید بخار و مه سرد (در ابعاد 1 الی 3 میکرونی)
  • مکانیزم تولید مه به روش التراسونیک (امواج مافوق صوت)
  • کیفیت بسیار بالای پیزوسرامیک های (ماژول) کاربردی.
  • بسیار پر قدرت در تولید مه سرد.
  • 2 کانال خروجی مه با خاصیت تحرک 360 درجه.
  • در دو ظرفیت 7000 میلی لیتر در ساعت و 14000 میلی لیتر در ساعت
  • مجهز به تایمر و کنترلر رطوبت

شکل12. مه ساز التراسونیک تیداپارس

 

ماشین باندلینگ – گره زن گل و سبزی تیداپارس

 

دستگاه باندلینگ (ماشین گره زن) نیمه اتوماتیک بوده و عملیات گره زنی سبزیجات مانند کاهو، خیار، جعفری و…، انواع گل ها از جمله گل های شاخه بریده و گیاهان دارویی را انجام می دهد. باندلینگ با اندازه و وزن متناسب، جابجایی آسان و کاهش زمان گره زدن (تنها در دو ثانیه) و سرعت بسیار بالا در دسته کردن با گره های مقاوم و انعاف پذیر در لیست فروش تجهیزات گلخانه ای تیداپارس قرار گرفته است.

 

ویژگی های دستگاه گره زن تیداپارس:

  • گره های مقاوم در عین حال انعطاف پذیر.
  • کاهش زمان گره زدن به 2 ثانیه.
  • صرفه جویی در مصرف نخ.
  • مناسب برای سایزهای مختلف دسته کردن تا قطر 17 سانتیمتر.
  • قابلیت استفاده از انواع نخ و کش

شکل 13. ماشین باندلینگ (ماشین گره زن) تیداپارس

نتیجه گیری

نیاز به تجهیزات و وسایل گلخانه ای پس از احداث گلخانه های هیدروپونیک برای جامعه گلخانه داران در سطح جهان در حال افزایش است.

رشد روزافزون جمعیت، بحران کاهش منابع آبی و در نتیجه افزایش تقاضا برای مواد غذایی منجر به استفاده از ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات گلخانه ای شده است. این پیش‌بینی‌ها در سطح ملی با استفاده از آمار نیاز گلخانه داران، کاهش نیروی کارگری و بازده بیشتر در واحد زمان تایید شده اند. خوشبختانه افزایش بهره وری و بازده گلخانه ها نتیجه استفاده از ماشین الات و تجهیزات گلخانه ای به اثبات رسیده است.

 

 

↓⇓↓

برای اطلاعات بیشتر با تلفن های

09103218554

02634209120 الی 24

تماس بگیرید

نوشته ها مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *